Geen categorie

Pokémon

“Samen op Pokémon jagen schept band” | HLN Gent

Schermafbeelding 2016-08-09 om 10.17.52

Er is geen ontkomen meer aan, Pokémon is overal. Het spel, dat officieel pas komend weekend uitkomt in Europa, wordt massaal gespeeld. In het centrum, in parken, op pleinen, op kerkhoven en in musea. Pokémon zit overal. Maar vooral in het Citadelpark, zo blijkt. Gisteren zaten er letterlijk honderden jongeren naar hun gsm te staren, om de virtuele beesten te vangen. En dat doen ze dus dag én nacht. Een politiepatrouille die dinsdagavond laat passeerde, draaide de ramen naar beneden en liet keihard het Pokémon-lied spelen. Niemand maakte een filmpje. “Daar verspillen wij geen batterij aan, die hebben we nodig voor Pokémon”, klonk het massaal. Alleen binnen de homogemeenschap is Pokémon niet zo populair. Sinds jaar en dag is het Citadelpark immers een ‘cruisin’ zone’. Mannen die er ’s nachts rondlopen, zoeken seks. Maar dat lukt voorlopig dus niet, want de honderden Pokéhunters lopen in de weg. (VDS)


Schermafbeelding 2016-08-09 om 10.25.23

Pokémon Go Het is maar een spelletje, maar het vangen van Pokémon-figuurtjes met je smartphone begint her en der een plaag te worden. Dat blijkt uit berichten op Twitter van politiekorpsen in Nederland. Die hebben hun handen vol aan meldingen over verdachte en soms gevaarlijke situaties. “Als mensen blind op hun telefoonscherm kijken om Pokémon Go te spelen, zonder om zich heen te kijken, kan het ook niet anders dan dat het aantal verkeersdoden zal toenemen”, waarschuwt Veilig Verkeer Nederland intussen.

Sinds de app enkele dagen geleden werd gelanceerd is Pokémon Go wereldwijd een hype. De bedoeling is dat de gebruiker de bekende figuurtjes uit de tv-serie Pokémon met z’n smartphone vangt. Voor de niet-gebruiker is er niets te zien, het is een virtuele wereld die alleen via de camera van de telefoon te zien is.
Advertenties

Categorieën:Geen categorie

Getagd als:,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s