Geen categorie

Bksy

Bksy | Deel boeken met vrienden

Delen van boeken via een app.

 

Schermafbeelding 2016-06-07 om 10.14.04Schermafbeelding 2016-06-07 om 10.13.52Schermafbeelding 2016-06-07 om 10.13.39

 

Bieb & bksy: ontmoetingen rond boeken, fysiek en digitaal

Ze hebben hetzelfde doel, de bieb en Bksy: in de kern gaat het om het organiseren van ontmoetingen rond boeken. De een vanuit een klassieke context, maar op zoek naar nieuwe, digitale wegen. De ander als digitale startup die groot belang hecht aan de fysieke ontmoeting.

Eerst eens even die nieuwkomer. Wat is dat eigenlijk, dat Bksy (spreek uit “boeksie”)? Oprichter Robbin Reijnen (in Eindhoven vooral bekend van zijn Wonderlab): “Er staan heel veel boeken in de Nederlandse huiskamers stof te happen, terwijl veel mensen die boeken zouden willen lezen. Met Bksy proberen we dat mogelijk te maken.” Inderdaad, zo simpel is het: je scant met de Bksy-app op je telefoon de cover van je boeken in, waarna die boeken in een lijst komen en uitgeleend kunnen worden. Om een boek te lenen moet je eerst vrienden worden met de eigenaar van de boekenkast, waarna je je boek kunt gaan uitzoeken. Vervolgens gaat het boek van eigenaar naar lener.

Toch opvallend, de samenwerking met de bibliotheek. Vissen Bksy en bibliotheek niet in dezelfde vijver? Reijnen: “Eerlijk gezegd wisten wij ook niet hoe de bibliotheek op Bksy zou reageren. Directeur Albert Kivits en ik kwamen al snel met elkaar in contact en kwamen erachter dat we op een lijn zaten. Bksy is er om ontmoeting rondom boeken en delen makkelijker te maken. Deze ontmoeting is fysiek op een plek, daar gebeurt het. De bibliotheek is een leuke en logische plek hiervoor, zeker nu de bibliotheek ook steeds meer deze verbindende functie tussen mensen wil vervullen.”

Bieb & bksy: ontmoetingen rond boeken, fysiek en digitaal – e52

 

Bksy | Deel boeken met vrienden
http://www.getbksy.com/

het delen van ervaringen
deeleconomie
mini-bibjes op straat

(trope: vrienden)
Mijn vraag aan u is: worden we vrienden?

vriendengr

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s