Geen categorie

Primaries: Instagram

Opinie: Don’t underestimate their power, Hillary | Primaryblog | De Morgen

Sanders richtte zich de afgelopen maanden specifiek op jongeren die voor de allereerste keer gingen stemmen. Zo post hij op Instagram visuals die uitleggen hoe dat precies werkt, zo’n voorverkiezing, en waar jongeren moeten zijn als ze op hem willen stemmen. Het campagneteam van Hillary post dan weer foto’s van haar man Bill Clinton en pronkt met de endorsement van The New York Times – voor jongeren opnieuw een bewijs dat Hillary vooral bij het establishment hoort.

Star Wars

Als u toch op Instagram bent is het ook interessant om eens te kijken naar de bio’s van beide kandidaten. “Doting grandmother, among other things”, leest die van Hillary. “We’re gonna have some fun. We’re gonna make a political revolution. Were gonna transform America. Other than that, not much” is  die van Bernie Sanders. De een probeert een wij-gevoel te creëren, de ander focust op zichzelf. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ‘Hillary’ het meest getweette woord van Hillary Clinton is.

Toen Hillary Clinton voelde dat haar rivaal met de jonge stemmers ging lopen besloot ze dat ze ook iets moest doen – en net daar is ze in de fout gegaan. In haar speeches ging ze naar Star Wars verwijzen. Tijdens de talkshow van Ellen Degeneres danste ze ‘whip and nae nae’. Op Snapchat – het ultieme kanaal om met jongeren te communiceren – gebruikt ze het woord ‘squad’, straattaal voor je groep beste vrienden. Op Facebook kondigt zij – nu ja, haar campagneteam – artikelen aan op een toon die we van BuzzFeed gewend zijn. Op Twitter…

Clinton probeert net als Sanders de jongeren te overtuigen, maar doet dat op een manier die ze absoluut niet pikken. Niet met haar ideeën, maar door haar toon aan te passen – waardoor ze al snel zeer fake overkomt. “Hillary Clinton will never be cool. Bernie doesn’t make an effort to be cool, and that’s exactly what makes him cool”, klinkt het in een stuk van The Daily Nebraskan. “The problem with Hillary and the people running her campaign is that they are running on the same mindset as everyone of that generation: they truly believe that millennials and younger voters ‘only care about memes’ and are uninterested in politics or make the world better”, staat in een post op Tumblr. Het bericht werd meer dan 100.000 keer gedeeld door jongeren die serieus genomen willen worden – en mede daarom massaal op een andere kandidaat stemmen. Daarom, Hillary, om het met een Star Wars-quote te zeggen: “You underestimate their power.”

Schermafbeelding 2016-02-07 om 14.34.42Schermafbeelding 2016-02-07 om 14.35.19

Categorieën:Geen categorie

Getagd als:,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s