Geen categorie

Animatie film: Anima

Anima 2016

Drie redenen om naar het Brusselse Anima-filmfestival te gaan – Film – KnackFocus.be

De 35ste editie van Anima, het Brusselse festival voor de internationale animatiefilm, gaat vandaag/vrijdag van start. Drie redenen om tot 14 februari ook úw tenten in Flagey op te slaan.

Zelf kunt u dan opteren voor het volwassener werk. Lees: Poolse kunstenaars die zich aansluiten bij Afghaanse moedjahedien (La montagne magique) of klassieke dystopische cyberpunk (Akira). En kenners weten dat ‘klassieke dystopische cyberpunk’ gewoon Japans is voor ‘buitenissige geweldorgieën’.

(…)
Dat er géén landgenoten in de zaal zullen zitten, willen de organisatoren van Anima niet beloven. Wel dat ze heel erg stil zullen zijn omdat ze met stomheid geslagen naar de intens ontroerende stop-motion van Charlie Kaufmans Anomalisa zitten te kijken, of naar de uitgepuurde esthetiek van Jan Bultheels Cafard, de kleurrijke 3D van Vincent Kesteloots Robinson Crusoe of de verbluffende droomsequenties uit Roger Allers’ Kahlil Gibran’s The Prophet. De gemiddelde reis rond de wereld kost 10.000 euro. Een ticketje voor Anima amper 8.

Schermafbeelding 2016-02-06 om 10.19.53

Advertenties

Categorieën:Geen categorie

Getagd als:,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s